By senior consultant Niels R. Henriksen, ProfCon a/s

Generelt  er SAP markedet virkelig ikke så gennemsigtig, og specielt ikke for nye kunder - hver gang, at nye virksomheder starter op er et af de første spørgsmå, hvordan vi får de rigtige ressourcer?  Hvis man er novice i dette marked er det problem manglende viden er konklusion selvfølgelig, så vi er nødt til at købe ressourcer. Den næste beslutning er så, hvad  skal vi købe? På grund af manglende viden vælger mange virksomheder et af de større SAP-huse. Dette kan være starten på at miste kontrollen over projektet.

I begyndelsen var ordet - SAP - og en masse beslutninger skal træffes. I denne artikel vil jeg først se på, hvordan man får de rigtige ressourcer. Der er ingen tvivl om, at de virksomhedens egne ressourcer har den bedste viden om forretningen:

Derfor er den bedste idé at opdele projektledelsen i:

De store SAP-huse kan være en nem løsning - kunderne forventer, fordi disse SAP-huse har alle slags ressourcer – siger de selv- de siger selv - og kunden behøver derfor ikke at vurdere hvert enkelt konsulent. Men med 20 års erfaring har jeg set en del forskellige ting. De fleste af disse huse er begyndt som nogle virkelig erfarne konsulenter, der har sluttet sig sammen, men jeg har set en masse eksempler, hvor de startede med at være gode - de havde succes - så skete det, de fik for mange projekter, så de forsøgte at sætte mindre erfarende konsulenter ind  for at kompensere. En anden måde at kompensere for manglende ressourcer er for SAP husene til at bruge freelance konsulenter - hvis de får disse freelance konsulenter fra professionelle bureauer, så er deres kompetencer også ok. Men i nogle tilfælde resulterer dette i, at kunden ikke  kun betaler  en normal margin på 10% i forhold til, hvad der betales til freelance konsulent - men nogle gange må  kunden  dobbelt så meget som det freelance konsulent får udbetalt. Så min bedste anbefaling er først at fokusere på at få en senior SAP konsulent, som primært skal tage rollen som teknisk projektleder. Han skal så sig af at få den rigtige ressource:

Dette er den bedste måde at kompensere for manglen på SAP viden. De vigtigest karakteristika for en sådan konsulent er:

På denne måde kunden er klar til at tage næste skridt mod en succesfuld implementering af SAP.

MM/PP ekspert

Se ProfCon a/s MM/PP ekspert

Velkommen

 

 

SAP HANA

Mange stiller mange spørgsmål vedr. SAP HANA

  • Er det muligt at have materiale numre på 40 tegn?
  • Hvad betyder den nye måde håndtere MRP area for os?
  • Jeg kan ikke længere lave storage location MRP - hvad gør jeg så?

Hvis du er interesseret i svar på dette og lignende spørgsmål - send en mail til nrh@profcon.dk

 

ProfCon's ydelser

For at få mere at vide om hvad ProfCon har i værktøjskassen

se her

Værdigrundlaget

Kunne tænke dig at vide mere om ProfCon's værdigrundlag?

Tryk her

Senior konsulent Niels R. Henriksen

Får mere at vide om ProfCon's Senior konsulent

Se profilen her

   

MM/PP Specialist